Buftea, 16 octombrie 2016: La 3 luni de la lansarea proiectului educativ Laborator Vocaţional, primii absolvenți ai cursurilor gratuite oferite de Fundația Ciprian Marica și-au expus lucrările de design, desen și pictură și au pus în scenă piesa de teatru „Dependenții în fața unui public numeros.

În luna iunie, Fundația Ciprian Marica anunța în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Buftea, lansarea proiectului educativ „Laborator Vocațional”, proiect prin care sute de copii din cadrul acestei școli urmau să beneficieze de cursuri gratuite de actorie, scriere creativă, vorbit în public, design de obiect şi de interior, matematică, informatică, desen şi pictură.

După 3 luni de muncă susținută alături de profesorii voluntari din cadrul proiectului, dna. Ileana Răducanu, dl. Vasile Hăisu și Casian Pătrășcanu (bursier al fundației), primii absolvenți ai cursurilor și-au prezentat evoluția într-un eveniment care a făcut deliciul spectatorilor.

Copiii prezenți la eveniment și-au expus lucrările de design, desen și pictură, frumusețea acestora fiind comparată cu cea a unor artiști consacrați.

Elevii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au profitat de prezența numeroasă în sală și au adus în prim-plan, printr-o serie de discursuri, problemele sesizate de ei în învățământ și în sistemul sanitar, dar și-au deschis și sufletul și au vorbit despre iubire, indiferență sau durerea cauzată de absența părinților.

Cel mai spectaculos moment al evenimentului a fost piesa de teatru numită „Dependenții”, spectacol în care copiii au arătat cât de greu le este să trăiască fără telefoane, jocuri, rețele de socializare sau televizor. Impresionați de interpretare, spectatorii i-au răsplătit pe micii actori cu aplauze prelungite.

Prezent la eveniment Ciprian Marica le-a mulțumit părinților pentru deschiderea arătată față de cursurile fundației și le-a promis acestora că va încerca să diversifice materiile predate pentru a veni în întâmpinarea dorințelor și nevoilor celor mici. El a precizat că și-a început cariera sportivă la îndemnul bunicii și s-ar simți mândru dacă prin programele inițiate de fundație copiii și-ar descoperi vocația.

Spectacol cursanți Laborator Vocațional

Ciprian Marica la primul spectacol al cursanților Laboratorului Vocațional

Spectacol cursanți Laborator Vocațional