București, 23 octombrie 2017: Bursierul Fundației Ciprian Marica a fost admis la Hochschule für Musik Saar din Saarbrüken, Germania, facultate care a lansat de-a lungul timpului mai mulți muzicieni de calibru internațional. Mircea Dumitrescu va studia aici la clasa lui David Grimal, un violonist care și-a început cariera la vârsta de 5 ani, la fel ca bursierul Fundației.

Mircea Dumitrescu este bursierul Fundației Ciprian Marica încă din anul 2014, el fiind susținut cu burse anuale pentru participarea la concursuri naționale și internaționale, masterclass-uri și întreținerea instrumentului.

Tânărul violonist în vârstă de doar 19 ani este unul dintre cei mai promițători instrumentiști din România. Talentul lui a fost remarcat încă din copilărie de către străbunicul său, care i-a și predat primele lecții de vioară, pe când acesta avea doar 5 ani.

De-a lungul timpului Mircea a câștigat peste 50 de premii I la concursurile naționale și internaționale la care a participat. La nivel național amintim Premiul de Excelență obținut la Concursul Național „Tinere Talente”, Marele Premiu al emisiunii „Vreau să fiu vedetă”, Premiul „Remember Enescu” la Concursul Național de Vioară „Modest Iftinchi” și premiile I câștigate anual la Olimpiada Națională de Muzică.

Pe plan internațional Mircea și-a adjudecat Marele Premiu la Concursul Internațional „Grand Prize”, Premiul I Absolut la Concursul Internațional „Alice Bel Colle”, Premiul I Absolut la Concursul Internațional „Giovani Talenti”, Premiul I la Concursul Internațional „Vittoria Caffa Righetti”, Premiul I la Concursul Internațional „Festival del Golfo”.

Pentru toate aceste realizări, Guvernul României i-a acordat Diploma de Excelență pentru performanțe deosebite.

Mircea Dumitrescu a susținut concerte în calitate de solist cu Orchestra Operei Române, cu Orchestra Genova și recitaluri la Ateneul Român, la Festivalul George Enescu, la Filarmonica din München, la Castello di Belvegio și Piazza Domo din Italia.

În 2017, Mircea a avut parte de o altă premieră în cariera sa. A urcat pe scena Sălii Polivalente, alături de Trupa Vunk, în cadrul concertului „Secretul Tău”, momentul fiind îndelung aplaudat de publicul numeros prezent la eveniment.

Printre realizările importante ale lui Mircea Dumitrescu de anul acesta se numără și câștigarea locului I la Olimpiada Națională de Muzică și închiderea Concertului Absolvenților al Colegiului „George Enescu” unde violonistul a învățat până în prezent.

Cele două momente pot fi urmărite pe canalul de YouTube al Fundației Ciprian Marica:

Admiterea tânărului violonist la Conservatorul din Germania, la clasa renumitului David Grimal este cea mai mare realizare și vine ca o confirmare după toate rezultatele obținute până acum.

Mircea Dumitrescu: „Pentru mine este un vis devenit realitate. Am muncit mult să ajung aici și sper să nu vă dezamăgesc nici de acum în colo. Sunt mulți celor cărora le datorez mulțumiri. Fără susținere nu aș fi reușit să fac performanță. Bunica mea, profesoara Olivia Papa și Ciprian Marica sunt oameni cărora le voi fi recunoscător mereu. Și bineînțeles sper că și David Grimal să creadă în continuare în mine și să mă ajute să evoluez. El este motivul pentru care am ales această facultate. Dorința mea cea mai mare este să ajung să cânt alături de Orchestra Filarmonică din Berlin”.

Ciprian Marica: „Mircea este unul din tinerii în care am crezut încă de la început și pe care mi-am dorit să-l susțin prin fundația mea. Deși avea toate datele necesare să reușească în viață situația lui familială era una delicată. Au fost mulți cei care l-au ajutat pe acest acest copil să facă performanță la nivel internațional și mă bucur că și eu am avut o contribuție. Mircea este al patrulea bursier al fundației care a ales să studieze în altă țară. Mă mândresc cu acești copii și sper ca la un moment dat să revină în România și să fie exemple pentru generațiile viitoare.”

Mircea Dumitrescu

Ciprian Marica alături de Mircea Dumitrescu și ceilalți bursieri ai Fundației