Catalogat de cunoscători drept genial, Mircea Dumitrescu, simte, trăiește și respiră muzică.

CV-ul tânărului violonist este impresionant. Bursierul Fundației Ciprian Marica a strâns până în prezent 50 de premii întâi la concursuri naționale și internaționale, 5 mari premii cu trofeu, 4 premii speciale și lista poate continua.

Acesta a susținut concerte și recitaluri pe marile scene din România, Italia și Germania.

Dintre performanțe amintim pe scurt Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică, concurs dominat mai mulți ani consecutiv de bursierul fundației, Premiul I la Concursul Internațional “Alice Bel Colle”, Premiul I la Concursul Internațional “Vittoria Caffa Righetti” (categoria 18-35 ani), Premiul I la Concursul Internațional “Festival del Golfo”, concursuri ce au avut loc în Italia.

Cu o valoare incontenstabilă însuși Guvernul României i-a acordat Diploma de Excelență pentru performanțe deosebite.

Toate premiile și disticțiile obținute au venit ca o confirmare a muncii și talentului său. Cu toate acestea, Mircea își dorește în permanență să progreseze, să se autodepășească.

Pentru a putea evolua, pe lângă muncă și pasiune, Mircea Dumitrescu are nevoie de susținere. Impresionat de rezultatele pe care le-a obținut Ciprian Marica a hotărât să-l ajute pe acest tânăr excepțional.

Prin fundația sa, Ciprian i-a asigurat violonistului de 18 ani finanțarea necesară pentru reparațiile obligatorii pe care acesta trebuie să le facă periodic instrumentului pentru a putea cânta la nivelul cerut, pentru cursuri de vioară la cei mai buni profesori din lume, pentru deplasări la concursuri și concerte și pentru ținute de scenă, toate fiind deosebit de importante pentru o carieră la nivel internațional.

Vă invităm să-l urmăriți pe talentatul violonist Mircea Dumitrescu, în calitate de solist, în cadrul concertului simfonic suținut anul acesta împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare, accesând link-urile de mai jos:

„Concertul în Re major pentru vioară și orchestră” – Johannes Brahms

„Lăutarul” – George Enescu

„Por una cabeza” – Carlos Gardel