Misiunea Fundației Ciprian Marica este sa susțină și să promoveze performanța în educație și sport.

Cei trei ambasadori ai fundației, balerina Monica Petrică (artă), dirijorul Tiberiu Soare (muzică), profesorul Florian Colceag (științe exacte) și fondatorul Ciprian Marica (sport), se implică în identificarea bursierilor și dezvoltarea de proiecte, acționând în același timp ca mentori pentru copiii selectați.

Fundatia acționează pe trei planuri: programe pentru bursieri, programe comunitare și construirea pas cu pas a unei școli vocaționale – obiectiv pe termen mediu.

În prezent bursele sunt susținute din fondurile puse la dispoziția fundației de către Ciprian Marica. Pentru proiectele comunitare se alocă atât fonduri proprii cât și granturi din proiecte europene. Pe viitor fundația se va implica și în campanii pentru strângere de fonduri.

Programul pentru bursieri își asumă sprijinirea copiilor pe termen lung, până la finalizarea studiilor. Astfel, arareori fundația va sprijini punctual un caz aparte. Obiectivul nostru este acela de a fi alături de bursieri de-a lungul mai multor ani, încercând să-i ajutăm de fiecare dată când vor avea nevoie. De aceea ne vom implica într-un număr limitat de cazuri, pe care le putem finanța și gestiona permanent.

De asemenea, Fundația Ciprian Marica susține profesorii dedicați, dascalii care se implică cu dăruire în educarea copiilor. În 2016 vom lansa un proiect de burse pentru educatori, învățători și profesori.