EU flag-Erasmus+_vect_POS

Personal Brand Marathon, primul training internațional de branding din România finanțat prin Programul Erasmus+, este organizat de Fundația Ciprian Marica. Tinerii profesioniști și antreprenorii la început de drum vor învăța cum se construiește și se dezvoltă brandul personal, pentru a putea atrage atenția angajatorilor sau a viitorilor clienți și parteneri de afaceri.  

Personal Brand Marathon se desfășoară în București, începând de astăzi și până pe data de 28 octombrie. Programul Personal Brand Marathon este finanțat de Uniunea Europeană.

Pe parcursul celor opt zile de training, 30 de participanți, tineri implicați în activități non-profit și antreprenoriale sau care doresc să se angajeze, precum și profesioniști în domeniul comunicării și membri ai organizațiilor non-profit din țări precum: Croația, Italia, Spania, Slovacia, România și Letonia, vor participa la o serie de sesiuni de formare și ateliere de educație non-formală. Prin intermediul acestor cursuri, tinerii își vor extinde cunoștințele de branding, vorbit în public, coaching, gândire strategică, antreprenoriat și intraprenoriatului.

„Am decis să organizăm un training de personal branding pentru a ajuta tinerii să își dezvolte o prezență foarte bună în mediul online, care devine vital în viața profesională a fiecăruia, dar și pentru a-și putea defini mai bine punctele tari care îi diferențiază de ceilalți candidați”, a declarat Artemis Boldea, director general al Fundației Ciprian Marica. „Google a devenit noua carte de vizită și tinerii știu că acolo sunt căutați prima dată atunci când își depun CV-ul. Brandul personal nu mai este caracteristic doar managerilor de top sau proprietarilor de companii, ci a devenit o condiție obligatorie pentru orice tânăr profesionist”, a adăugat Artemis Boldea.

Dintre sesiunile și laboratoarele din cadrul Personal Brand Marathon, cele mai importante pentru construirea unui brand personal puternic sunt: utilizarea și optimizarea a platformelor de Social Media, precum Linkedin, Facebook și bloguri, conturarea unui start-up, stăpânirea tehnicilor de networking, și redactarea biografiei și a CV-urilor creative.

„Ideea lansării Fundației Ciprian Marica a fost rezultatul natural al dorinței mele de a încuraja și susține tinerii în formarea carierelor de succes. Atingerea performanței necesită talent nativ, un volum impresionant de muncă, dar și susținere financiară. Avem o țară plină de spirit, de talent, de copii înzestrați și de cele mai multe ori talente extraordinare se pierd din lipsa fondurilor și a șansei de a participa la diverse competiții și cursuri din țară și străinătate”, a declarat Ciprian Marica, fondatorul Fundației Ciprian Marica. „Educația este cea mai importantă componentă a evoluției pozitive a unei țări și echipa Fundației Ciprian Marica va investi toate resursele posibile în susținerea tinerilor și a profesorilor cu har”, a menționat Marica.

La finalul cursului Personal Brand Marathon, participanții vor primi un certificat Youth Pass acreditat de Comisia Europeană la nivel internațional care să ateste competențele interpersonale, noțiunile de personal branding, spiritul antreprenorial și de comunicare internă asimilate în cele opt zile de formare.

Despre Fundația Ciprian Marica

Fundația Ciprian Marica este o organizație non-profit înfiinţată pe 23 noiembrie 2012. Misiunea Fundației Ciprian Marica constă în descoperirea, îndrumarea, formarea și promovarea tinerilor cu talent și aptitudini în domeniile artistic, sportiv, educațional, prin organizarea de acțiuni și manifestări sportive, culturale și educaționale. Fundația acționează pe trei planuri: programe pentru bursieri, programe comunitare și construirea pas cu pas a unei școli vocaționale, acesta fiind obiectivul pe termen mediu. www.fundatiaciprianmarica.ro

Despre Erasmus+

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Programul a demarat în anul 2014, va fi operațional până în anul 2020 și face parte din cadrul multi-anual de finanțare a Uniunii Europene.