Iustina poate fi deja considerată un adevărat specialist în Astronomie și Astrofizică. Medaliile câștigate de-a lungul timpului la diverse competiții naționale și internaționale pe care le păstrează cu mândrie confirmă acest lucru. În plus, Iustina a reușit să fie admisă la liceu cu nota zece. Pe plan internațional, Iustina a strâns nouă medalii. Două medalii de aur au fost obținute în anul 2013 la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Grecia pentru proba individuală și pentru cele mai inovatoare răspunsuri oferite. În anul 2012 a obținut la aceeași competiție desfășurată în Rio de Janeiro două medalii de bronz la probele de echipe și la individual. În 2011 a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie desfășurată în Crimeea.

Iustina este co-autor al unei lucrări de specialitate, volumul „Probleme de Astronomie și Astrofizică pentru olimpiade naționale și internaționale” și a lucrat ca mentor în cadrul Taberei Naționale de Astronomie și Astrofizică, implicându-se de asemenea în numeroase acțiuni de voluntariat. Mai mult, Iustina a fost invitată să facă parte din comitetul științific al următoarei Olimpiade Internaționale de Astronomie și Astrofizică.

În prezent se pregătește să înceapă studiile la Princeton, unde a câștigat o bursă aproape completă. A optat pentru Princeton, deși a fost admisă și la alte patru universități internaționale de prestigiu: University of Pennsylvania, University College London, Manchester University și Glasgow University.

Bursa acordată de Fundația Ciprian Marica are rolul de a-i finanța Iustinei o parte din taxa de  școlarizare, costurile pentru transportul spre Statele Unite ale Americii, la universitatea Princeton, precum și cele de obținere a vizei.

Știri despre Iustina Crăciun: