Casian este primul bursier al Fundației Ciprian Marica. Acesta a luat nenumărate medalii la olimpiadele naționale și internaționale de matematică și informatică.

La Olimpiada Națională de Informatică (ONI) a obținut medalii de aur în 2014 și 2011, iar la Olimpiada Națională de Matematică (ONM) a obținut medialia de aur în 2013. În anul 2012, Casian a fost medaliat cu bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori.

Cel mai important succes pentru el, până în ziua de azi, este faptul că a fost admis la Massachusetts Institute of Technology (MIT), promoția 2020.

Cu sprijinul Fundației Ciprian Marica, Casian a urmat mai multe cursuri suținute de universițăți de prestigiu.
În vara anului 2015 acesta a fost admis la două programe MIT: MIT Launch, program în care studenții învață să își croiască o carieră în antreprenoriat, în cadrul căruia a câștigat marele premiu alături de echipa lui și MIT Launch Clubs, program de antreprenoriat pentru liceeni.

În 2015 și 2014, Casian a fost admis și a urmat cursurile Stanford University Mathematics Camp (SUMaC), o tabăra de matematică cu tradiție de peste 20 de ani, unde cei mai buni liceeni din lume își pot urma pasiunea pentru acest domeniu.

Casian a fost propus ca bursier al Fundației Ciprian Marica de profesorul Florian Colceag, supranumit și antrenorul de genii.

Știri despre Casian Pătrășcanu: