Tiberiu Soare a avut rezultate excepționale chiar de la începutul carierei sale muzicale, promovând ca șef de promoție Liceul Militar de Muzică „Iacob Mureșianu” din București și absolvind ulterior două dintre facultățile Universității Naționale de Muzică din București, cea de Interpretare muzicală, departamentul de „Instrumente de orchestră”, tubă, și cea de Compoziție, muzicologie și pedagogie muzicală, departamentul de „Dirijat și instrumente complementare”. Printre mentorii săi se numără dirijorii Horia Andreescu, Alain Paris și Adrian Sunshine. În prezent este director adjunct al Operei Naţionale Bucureşti, coordonator al Studioului Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess”, înființat în cadrul Operei Naționale București și are concerte în permanență în țară și în străinătate.

Printre momentele pe care Tiberiu Soare le numește „de suflet” se numără primul său concert la pupitrul London Philharmonic Orchestra alături de soprana Angela Gheorghiu, concertele alături de Suedwestfallischen Philarmonie în sala Filarmonicii din Essen (Germania) și Filarmonica “George Enescu” la Muscat, capitala Sultanatului Oman. Se mândrește cu premii obținute în țară precum Premiul Criticii Muzicale pentru aportul său în cadrul proiectului Traviata-150 de ani, Premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi din România în urma realizării premierei spectacolului “Oedip” de George Enescu la pupitrul Operei Naţionale Bucureşti și Premiul pentru Muzică în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural.

Crede că marea dragoste este inaccesibilă celor care nu au un dram de imaginație creatoare. Aplică neîncetat acest principiu în muzică și reușește să încânte publicul meloman la fiecare concert prin contrastul între sensibilitatea și forța de care dă dovadă la pupitrul dirijorului.

Țelul lui Tiberiu Soare este acela de a iniţia publicul larg în lumea minunată și în același timp complexă a muzicii de operă și de a susține tinerii care doresc să facă performanță în domeniul lor de activitate. De aceea se implică adesea în organizarea evenimentelor culturale şi caritabile.