Ambasadori

 • Florian Colceag

  Deși îi place să se recomande ca îndrumător al tinerilor și profesor de matematică, Florian Colceag este doctor în economie, specialist în modelare matematică, preşedinte al Institutului Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education, dar și membru al Clubului de la Roma.

  Profesorul Florian Colceag este considerat părinte spiritual de foarte mulți tineri supradotați pe care îi testează, îi sprijină și îi promovează de la începutul anilor ‘90. Dorința sa cea mai mare este ca tinerii supradotați care obțin diplome prin muncă asiduă la competiții din toată lumea și de la universități prestigioase să poată reveni în țară unde să își construiască cariera în domeniul ales.

 • Monica Petrică

  Cariera Monicăi Petrică în lumea dansului a început la vârsta de trei ani sub aripa protectoare a unchiului său, Alexandru Ilie, de profesie maestru în balet, care o ducea la cursurile de balet ale unei școli sportive. Mama sa i-a fost cel mai mare susținător, având grijă să nu-i lipsească nimic și să se poată concentra asupra carierei. A fost admisă la Liceul de Artă George Enescu cu cea mai mare notă și l-a absolvit ca șefă de promoție. Monica Petrică a debutat ca balerină în Compania de dans clasic contemporan Oleg Danovski. Astăzi este prim-balerina Operei Naționale București, avându-l ca partener pe Răzvan Mazilu, alături de care transformă orice spectacol într-un regal al simțurilor.

 • Tiberiu Soare

  Tiberiu Soare a avut rezultate excepționale chiar de la începutul carierei sale muzicale, promovând ca șef de promoție Liceul Militar de Muzică „Iacob Mureșianu” din București și absolvind ulterior două dintre facultățile Universității Naționale de Muzică din București, cea de Interpretare muzicală, departamentul de „Instrumente de orchestră”, tubă, și cea de Compoziție, muzicologie și pedagogie muzicală, departamentul de „Dirijat și instrumente complementare”. Printre mentorii săi se numără dirijorii Horia Andreescu, Alain Paris și Adrian Sunshine. În prezent este director adjunct al Operei Naţionale Bucureşti, coordonator al Studioului Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess”, înființat în cadrul Operei Naționale București și are concerte în permanență în țară și în străinătate.

Copyright 2015 Fundația Ciprian Marica