Mircea Dumitrescu, bursierul Fundației Ciprian Marica va cânta pentru a doua oară în carieră la o vioară Stradivarius.

Viorile Stradivarius sunt considerate adevărate capodopere de către specialiști. Renumitului Antonio Stradivari, lutierul de origine italiană, cel care a creat faimoasele instrumente este catalogat drept unul dintre cei mai mari artizani din domeniu, prețul unui instrument semnat de el ajungând astăzi şi la 6 milioane de euro.

Mircea Dumitrescu, violonistul în vârstă de doar 18 ani al cărui palmares însumează peste 60 de premii întâi obținute la concursurile naționale și internaționale de specialitate, va cânta la Sibiu pe o vioară Stradivarius din anul 1975, pusă la dispoziţia sa pentru acest concert de către Fundaţia „Stradivarius Violins”.

Concertul „Noua Generație” va avea loc în data de 27 noiembrie 2016, ora 17:00, la Sala Oglinzilor, din cadrul Forumului German Sibiu.

Bursierul nostru va concerta alături de doamna Monica Florescu – pian şi de domnul Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel.

Pentru acest concert intrarea este liberă, aşadar invităm toţi iubitorii de muzică clasică la un spectacol memorabil.

Pentru cei care nu pot ajunge la Sibiu, concertul va fi transmis live aici: https://livestream.com/Romania-Live-Events/NouaGeneratie.