Jennifer Dossey, bursiera Fundației Ciprian Marica, a obținut o nouă medalie de aur la proba de săritură în lungime, în cadrul Campionatului Național de Copii, Zona București, desfășurat în zilele de 14-15 mai.

Cu o săritură de 5 metri și 49 de centimetri, aceasta a ocupat prima poziție în clasament, locurile 2 și 3 înregistrând sărituri de 4 metri și 98 de centimetri, respectiv 4 metri și 79 de centimetri.

Deși este încă la început de drum, Jennifer este privită ca o speranță a atletismului românesc. În decurs de cinci ani, de când practică acest sport, fetița de doar 12 ani a strâns în palmares nu mai puțin de 34 de medalii, dintre care 30 de aur.

Atleta a concurat și a înregistrat rezultate remarcabile atât la proba de săritură în lungime cât și la cea de viteză, 50 de metri plat.

Totuși, în ultimul an Jennifer a ales să concureze doar la proba de săritură în lungime, fiind îndrumată de o legendă mondială a probei, Anișoara Cușmir. Fostă campioană mondială și olimpică, antrenoarea micuței încă deține recordul probei în România, stabilit acum 30 de ani cu o săritură de 7 metri și 43 de centimetri.

Demnă urmașă a antrenoarei sale, Jennifer a stabilit în anul 2016 nu mai puțin de 4 recorduri consecutive la această probă.
Ciprian Marica își dorește să fie prezent pe stadion atunci când atleta lui preferată va doborî un nou record.

Jennifer Dossey la CN de Copii, Zona București