Fundaţia Ciprian Marica continuă suţinerea performanţei, prin lansarea proiectului educativ Laborator Vocaţional.

“Laborator Vocaţional” este cel mai recent proiect educativ al Fundaţiei Ciprian Marica, proiect prin care 900 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, elevi în cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1 Buftea, vor putea urma pe parcursul unui an cursuri gratuite de actorie, scriere creativă, vorbit în public, design de obiect şi de interior, matematică, informatică, desen şi pictură.

Cursanţii vor beneficia de pregătirea unor oameni de excepţie, voluntari în cadrul proiectului, precum Ileana Răducanu, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (UNATC), redactor şef Elle Decoration şi câştigătoare a Marelui Premiu oferit de HBO pentru cel mai bun scenariu al unui lung-metraj şi Casian Pătrăşcanu, bursierul Fundaţiei Ciprian Marica, olimpic la matematică şi informatică, viitor student la Massauchusetts Institutute of Technology (MIT), una din primele trei universităţi din lume.

Cursurile vor veni în întâmpinarea elevilor, ajutându-i să-şi descopere vocaţia şi contribuind la dezvoltarea personală a acestora.

Artemis Boldea, director general al Fundaţiei Ciprian Marica, este de părere că proiectul pilot “Laborator Vocaţional” se va extinde în viitor şi în alte şcoli, numărul copiilor înscrişi la cursuri fiind foarte mare. “Ne bucurăm enorm că iniţiativa Fundaţiei Ciprian Marica de a organiza cursuri gratuite pentru copii, în cadrul unui laborator vocaţional, a fost primită cu atât entuziasm. Nu ne aşteptam ca numărul înscrişilor să fie din prima clipă de ordinul sutelor.”

Prezent la Conferinţa de lansare a proiectului, Ciprian Marica a declarat: “Sunt de părere că fiecare copil este special şi are un potenţial infinit. Ţine de noi să-i îndrumăm şi să-i ajutăm să-şi descopere vocaţia. Doar găsindu-ţi menirea şi făcând ceea ce-ţi place poţi excela.
Invit presa, părinţii, profesorii şi companiile să se alăture iniţiativei mele de a susţine educaţia şi performanţa. Doar prin implicarea noastră, a tuturor, România va evolua.”

Produse oferite de Asus România: ZenFone și ZenBook.

Conferință lansare Laborator Vocațional

Ciprian Marica în sala de clasă, la lansarea proiectului Laborator Vocațional