Copiii îngrijiți de Hospice Casa Speranței au avut vineri, 22 septembrie, un invitat special. Ciprian Marica a fost profesorul lor de educație fizică pentru o zi, la sediul din Adunații Copăceni, în cadrul Camp Day 2017, eveniment organizat de Globalworth.

Ciprian le-a explicat micuților fotbaliști cât de importantă este încălzirea înainte de orice efort fizic, le-a arătat câteva scheme de joc și ca un adevărat coechipier s-a implicat trup și suflet în jocul echipelor sale.

Meciurile au fost strânse de cele mai multe ori, învingătorii fiind stabiliți în urma loviturilor libere. Bineînțeles, ca în ori joc cu miză, nu au lipsit nici contestatarii. Cele mai multe reclamații înregistrate au fost pentru faulturi simulate, pentru care s-au cerut insistent cartonașe galbene.

Finalul partidelor a venit mult prea repede în viziunea copiilor, care nu l-ar mai fi lăsat pe fostul căpitan al echipei naționale să plece. La despărțire, atât Ciprian Marica, cât și energicii jucători au mărturist că își doresc să repete această experiență, pe care o consideră a fi memorabilă.

Ciprian Marica: „Fotbalul și sportul în general formează caractere, leagă prietenii și ajută la o viață sănătoasă din toate punctele de vedere. Este important să-i îndrumăm pe copiii noștri să facă mișcare. Nu știu cine s-a distrat mai mult astăzi. Eu sau cei mici? Mi-era dor să joc iar acești copii mi-au amintit de copilărie, de bucuria înscrierii unui gol, de micile tachinări care există în cadrul meciurilor. ”