Mircea Dumitrescu este, la doar 18 ani, unul dintre cele mai promițătoare talente la vioară din România. Până în prezent a strâns peste 50 de premii I dintre care 15 internaționale, cinci mari premii cu trofeu și patru premii speciale. Guvernul României i-a acordat „Diploma de Excelenţă” pentru performanţe deosebite. A participat la mai multe ediţii ale unor competiţii internaţionale, precum concursul „Alice Bel Colle”, Acqui Terme – Italia, concursul internaţional „Giovani Talenti”, San Bartolomeo al Mare – Italia, concursul internaţional „Vittoria Caffa Righetti”, Cortemilia – Italia și competiția Young Competition Talents Orchestra din Barlassina, Italia. Printre performanțele sale se numără și reprezentațiile pe care le are în permanență pe scene prestigioase atât în țară, cât și în străinătate.

În 2014 a participat în premieră la cea de-a XIV-a ediție a Concursul Internațional George Enescu, cea mai importantă competiție de profil din România, competiție la care s-a aflat pe podium, obținând medalia de argint și în anul 2015. Anul 2015 a debutat pentru Mircea cu premiul I la categoria lui de vârstă la Olimpiada Națională de muzică, etapa pe țară. Realizările sale continuă cu premiul I obținut în cadrul Concursului Național de Vioară „Modest Iftinchi”.

A fost recomandat de ambasadorul fundației, dirijorul Tiberiu Soare, care ne-a vorbit cu multă însuflețire despre talentul lui excepțional și despre șansele mari pe care le are de a continua pe drumul către o carieră internațională. De altfel, Tiberiu Soare l-a invitat deseori pe Mircea ca solist în cadrul unor concerte cu orchestră, care au ajutat enorm la experiența de scenă, de care un artist are atât de mare nevoie. Ambasadorul fundației a ținut să ne povestească și despre bunica lui Mircea, cea care l-a susținut și l-a ajutat în toți acești ani să își urmeze visul. A remarcat până și faptul că bunica a ajuns să cunoască în detaliu repertoriul nepotului său, trăind momentul la fiecare spectacol și ținându-și respirația de fiecare dată când știe că urmează un pasaj mai dificil de interpretat.

Bunica lui Mircea a reușit, cu mari sacrificii, să susțină costurile de studiu și alte costuri asociate. Deși are norocul de a o avea alături pe această doamnă extraordinară, care reușește să întrețină singură cinci membri ai familiei, Mircea are nevoie de ajutorul fundației pentru a continua. Performanța în domeniul muzical presupune investiții substanțiale. Întreținerea vioarei sau orele de studiu în compania unui maestru sunt pași importanți pentru viitorul lui Mircea. De asemenea, diversele cursuri și multiplele deplasări în țară și în strainătate impun alocarea constantă a unui buget. De aceea, bursa acordată de Fundația Ciprian Marica îi va fi un aliat de nădejde în anii ce vor urma.

Știri despre Mircea Dumitrescu: