Născută în anul 2002, Irina a reușit deja să își câștige reputația de balerină de basm. La doar 14 ani are un palmares impresionant, reușind să se claseze pe cele mai înalte trepte ale podiumului la aproape toate competiţiile naţionale şi internaţionale la care a participat, strângând în total peste 25 de medalii și diplome, majoritatea fiind pentru locul 1. Printre distincţiile obţinute la categoria ei de vârstă amintim premiul pentru „cea mai elegantă dansatoare” sau „most promising performer”.

În anul 2013, Irina s-a clasat pe locul al treilea la dans clasic la gala WBC din SUA unde a obținut și premiul special al juriului. Este singura medaliată cu aur a celei de-a şaptea ediţii a Competiţiei Mondiale de Balet, WBC Open România 2014. Irina a câştigat de asemenea un premiu de excelenţă şi a luat locul cinci în cadrul finalei din Orlando, Florida, SUA, a Competiţiei Mondiale de Balet.

În anul 2015, Irina Tarău a participat la trei competiții de dans de anvergură: Young Stars Ballet Competition, Youth America Grand Prix și Olimpiada Națională de Coregrafie de la Bacău. La YSBC, Irina a câștigat medalia de argint atât la proba de dans clasic, Satanella, cât și la cea de dans contemporan, Up Down. Aceste medalii i-au conferit Irinei o bursă integrală pentru programul de vară al Academiei de Balet Kozlova din New York. Irina a câștigat medalia de aur la Olimpiada Națională de coregrafie, proba de dans clasic.

Începând cu vârsta de zece ani a devenit colaboaratoare a Operei Naţionale din Bucureşti pentru spectacolele „Corsarul” şi „Albă ca Zăpada”.

A fost propusă ca bursier al Fundației Ciprian Marica de Monica Petrică, prim balerina Operei Române, care a descoperit-o în studioul emisiunii România Dansează. Irina a impresionat prin  modestia și perseverența sa, dar și prin eforturile depuse de familie pentru a o ajuta să ajungă pe scenă. Resursele financiare, limitate de altfel, sunt îndreptate în totalitate către educarea Irinei în spiritul performanței și respectului. Cu ajutorul bursei obținute de la Fundația Ciprian Marica, Irina are asigurate poante, echipament și ajutor pentru deplasările către diverse concursuri, precum World Ballet Competition.

Știri despre Irina Georgiana Tarău: