Spațiul, ultima frontieră… Aspirația lui Denis este să cunoască cât mai multe despre Univers. De-a lungul anilor, el a excelat în toate științele exacte și a câștigat medalii la numeroase olimpiade de astronomie, fizică, matematică, științe, chimie. Denis a adus în țară medalii de argint de la Concursul Internațional de Matematică Arhimede desfășurat în 2010 și Olimpiada Internațională de Fizică, ediția 2013. În 2012 a participat la cursurile de vară de teorie a numerelor din cadrul Educational Program for Gifted Youths, organizate de Stanford University.

La Olimpiada Internațională de Astronomie din 2013 a obținut medalia de bronz. De asemenea, Denis a ocupat locul trei în cadrul competiției internaționale de modele matematice MCM – The Mathematical Contest in Modeling. În 2013, Denis a fost câștigătorul absolut al Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, competiție desfășurată în Grecia. Recent, Denis a fost admis atât la Universitatea Harvard, cât și la Universitățile Stanford și Cambridge, alegând-o pe cea dintâi.În 2014, Denis a obținut și medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică.

Bursa obținută de la Fundația Ciprian Marica îi va acoperi costurile de transport către Statele Unite ale Americii,unde își va începe studiile universitare la Harvard, precum și costurile de obținere a vizei.

Știri despre Denis Turcu: